04Apr
Hrianky s paprikovo-baklažánovou zmesou a bielym tuniakom
Suroviny
- na 4 hrianky, 1 hrianka na osobu.
- 1 konzerva brušnej časti bieleho tuniaka “Serrats”, 120 g • 1 červená hrubostenná paprika • 1 zelená hrubostenná paprika
- 1 baklažán
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- Olivový olej
- Soľ
Postup
- Opečieme zeleninu
- Vyhrejeme rúru na 200º.
- Dáme na zeleninu trošku oleja (stačí kvapku).
- Posolíme ju a pečieme 1 hodinu v rúre pri teplote 180º.
- Necháme vychladnúť a vychladnutú zeleninu olúpeme.
- Hrianky
- Vezmeme si dobrý, súdržný chlieb.
- Odrežeme 4 hrubšie krajce a mierne ich opečieme.
Podávanie
- Uložíme chlieb.
- Striedavo naň poukladáme pásy červenej a zelenej papriky, baklažánu a cibule.
- Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, polejeme trochou dobrého chliebenského olivového oleja a trošku prisolíme.
- Napokon poukladáme kúsky z brušnej časti bieleho tuniaka.
Komentáre