Napíšte nám na: info@dauma.sk

Prihlásenie alebo Registrácia
  • Úvod
  • Eshop
  • Recepty
  • O nás
  • Partneri
  • Blog
  • Kontakt
0

Medzisúčet: 0,00€

Košík

  • Domov
  • Blog
  • Recepty
  • Baklažánová veža s bielym tuniakom, cuketovým šálom a fialovými lupienkami
Baklažánová veža s bielym tuniakom, cuketovým šálom a fialovými lupienkami
05Apr

Baklažánová veža s bielym tuniakom, cuketovým šálom a fialovými lupienkami

Suroviny

  • 1 konzerva bieleho tuniaka
  • v olivovom oleji “Serrats”, 120 g
  • 2 baklažány
  • 1 cibuľa
  • 1 zelená paprika
  • 2 červené papriky
  • 2 zrelé “hruškové” cherry paradajky
  • 2 cukety (tmavozelené)
  • Strúhaná mozarella , strúhaný syr na zapekanie
  • Rozmarín, olivový olej a soľ

Na zemiakové pyré:

  • Zemiaky, mlieko a maslo

Na cibuľový bešamel so suchými plodmi:

  • 30 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • 10 g vlašských orechov a 10 g mandlí
  • 450 ml mlieka, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok a 1 cibuľa

Príprava

  • Baklažány a 1 cuketu neolúpané nakrájame na ½ cm hrubé kolieska.
  • Aby sme baklažány zbavili horkej chuti, na niekoľko minút ich dáme do misky so slanou vodou. Potom ich osušíme a zľahka osmažíme na panvici s trochou oleja. Odložíme nabok.
  • Druhú cuketu nakrájame po dĺžke na tenučké plátky. 3 minúty ich povaríme, osušíme a tiež mierne osmažíme. Odložíme.
  • Pyré: Zemiaky uvaríme, roztlačíme a za miešania pridáme maslo a mlieko. Dosolíme a odložíme nabok.

Tuniaková plnka:

  • Osmažíme papriky a cibuľu.
  • Doložíme paradajky a všetko spolu dobre popražíme. Ochutíme rozmarínom.
  • Pridáme bieleho tuniaka a premiešame. Po pár minútach odstavíme z ohňa a odložíme nabok.

Cibuľový bešamel so suchými plodmi:

  • Rozpustíme maslo a mierne osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na malé kúsky rozdrvené suché ploty. Premiešame a pridáme múku. Postupne prilievame studené mlieko. Osolíme a okoreníme.

Zostavenie jedla:

  • Zostavuje sa po vrstvách: na tanieri si najprv vytvoríme štvorcový základ z plátkov baklažánu. Naň umiestnime plnku z bieleho tuniaka, mozarellu, kolieska cukety a zemiakové pyré.
  • Znova navrstvíme tuniaka a mozarellu. Zakončíme vrstvou baklažánov.
  • Poslednú vrstvu polejeme bešamelom a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v rúre.
  • Ozdobíme šálom z cukety.

Odporúčanie: Môžeme podávať s lupienkami z fialových zemiakov a šťavou z konfitovaných paradajok.

Tagy:
Zdieľať:

Komentáre

Kategórie

  • Recepty
  • Výrobcovia

Najnovšie články

  • Baklažánová veža s bielym tuniakom, cuketovým šálom a fialovými lupienkami Baklažánová veža s bielym tuniakom, cuketovým šálom a fialovými lupienkami Apr 05, 2018
  • Závitky z cukety plnené tuniakom žltoplutvým Závitky z cukety plnené tuniakom žltoplutvým Apr 05, 2018
  • Tatársky biftek z lososa a sardel v octovom náleve Tatársky biftek z lososa a sardel v octovom náleve Apr 05, 2018

Tagy

DAUMA s.r.o.
Novomeského 24, 902 01 Pezinok

+421 948 056 962
info@dauma.sk
  • Úvod
  • Eshop
  • Recepty
  • O nás
  • Partneri
  • Blog
  • Kontakt
  • Môj účet
  • Obchodné podmienky
DOMOV