
05Apr
Závitky z cukety plnené tuniakom žltoplutvým
Suroviny
- 2 konzervy tuniaka žltoplutvého v olivovom oleji “Serrats”
- 1 konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu “Serrats”
- 2 cukety
- 2 polievkové lyžice kapár
- 12 zelených vykôstkovaných olív
- 3 zrelé paradajky
- Olivový extra panenský olej
- Bazalka
- Korenie a soľ
Príprava
- Cukety umyjeme a pozdĺžne ich nakrájame na pásiky. Tie zľahka osmažíme na panvici s minimálnym množstvom oleja. Necháme ich odkvapkať a na chvíľu ich odložíme.
- Nadrobno pokrájame kapary, olivy, ančovičky a niekoľko lístkov bazalky. Potom pridáme odkvapkaného tuniaka žltoplutvého.
- Vzniknutú zmes nanesieme na pásiky cukety a zvinieme ich.
- Olúpeme paradajky, zbavíme ich semienok a nakrájame na pásiky.
- Asi na 2 minúty ich dáme do mikrovlnnej rúry. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme trochou olivového oleja.
- Hotové závitky z cukety plnené tuniakom žltoplutvým ozdobíme kaparami a bazalkou. Podávame s paradajkou.
Komentáre