Napíšte nám na: info@dauma.sk

Prihlásenie alebo Registrácia
  • Úvod
  • Eshop
  • Recepty
  • O nás
  • Partneri
  • Blog
  • Kontakt
0

Medzisúčet: 0,00€

Košík

  • Domov
  • Blog
  • Recepty
  • Ančovičky z Biskajského zálivu v chrumkavom obale
Ančovičky z Biskajského zálivu v chrumkavom obale
07Sep

Ančovičky z Biskajského zálivu v chrumkavom obale

Suroviny

  • Jedna konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu v olivovom oleji “Serrats”
  • Jeden baklažán
  • Múka na obaľovanie
  • Trstinový med
  • Olivový olej a soľ

Príprava

  • Baklažán narežeme na tenučké plátky. Na niekoľko minút ich dáme do misky so slanou vodou, aby stratili horkú chuť (prikryjeme ich, aby nezoxidovali).
  • Pripravíme si múku na obaľovanie.
  • Plátky baklažánu necháme odkvapkať a dobre ich vysušíme. Posolíme ich a obalíme.
  • Obalené plátky vypražíme na rozpálenom oleji a odložíme ich na hárok papiera na pečenie, kde z nich odtečie prebytočný olej.
  • Napokon ich pripravíme na servírovanie: vypražené plátky poukladáme na tácku.
  • Na každý plátok dáme po jednej ančovičke a po povrchu polejeme trochou trstinového medu (je tmavší a tekutejší než včelí med).
  • Treba ich podávať a jesť ešte teplé, kým chrumkavý obal nezmäkne.
Tagy:
Zdieľať:

Komentáre

Kategórie

  • Recepty
  • Výrobcovia

Najnovšie články

  • Baklažánová veža s bielym tuniakom, cuketovým šálom a fialovými lupienkami Baklažánová veža s bielym tuniakom, cuketovým šálom a fialovými lupienkami Apr 05, 2018
  • Závitky z cukety plnené tuniakom žltoplutvým Závitky z cukety plnené tuniakom žltoplutvým Apr 05, 2018
  • Tatársky biftek z lososa a sardel v octovom náleve Tatársky biftek z lososa a sardel v octovom náleve Apr 05, 2018

Tagy

DAUMA s.r.o.
Novomeského 24, 902 01 Pezinok

+421 948 056 962
info@dauma.sk
  • Úvod
  • Eshop
  • Recepty
  • O nás
  • Partneri
  • Blog
  • Kontakt
  • Môj účet
  • Obchodné podmienky
DOMOV