07Sep
Paradajky plnené bielym tuniakom, s ovčím syrom Idiazabal
Suroviny (pre 2 osoby)
- pohár bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”, 250 g
- 6 strapcových paradajok
- 50 g tvrdého ovčieho syra Idiazabal
- 1 cibuľa
- Ocot
- Štipka sladkej papriky
- Soľ
- Celozrnný chlieb
- Olej z tekvicových jadier (alebo panenský olivový olej)
Príprava
- Paradajky umyjeme.
- Nožom odrežeme vrch každej paradajky. Pomocou nožíka a malej lyžičky vydlabeme paradajky a vybraté vnútro odložíme.
- Nadrobno nakrájame štvrťku cibule.
- Vybraté vnútro paradajok zmiešame s cibuľou, pridáme trochu soli, pár kvapiek octu a štipku sladkej papriky. Rozmixujeme tak, aby sme dostali jemnú a hustú paradajkovú omáčku, podobnú gazpachu.
- K paradajkovej omáčke potom pridáme bieleho tuniaka a opatrne premiešame, aby sa nám tuniak príliš nerozmrvil.
- Paradajky naplníme zmesou a každú naplnenú paradajku posypeme nastrúhaným tvrdým ovčím syrom Idiazabal.
- Môžeme podávať s hriankami z celozrnného chleba, pokvapkanými panenským olivovým olejom.
Komentáre