07Sep
Košíčky s bielym tuniakom a ančovičkami z Biskajského zálivu
Suroviny (na 6 košíčkov)
- Jedna konzerva bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
- Tri filety ančovičiek z Biskajského zálivu “Serrats”
- 3 listy štrúdľového cesta
- 6 prepeličích vajec
- 6 polievkových lyžíc cibuľovej marmelády
- 6 koliesok salámového kozieho syra
- Maslo na potretie
- Mletá paprika
Príprava
- Každý list štrúdľového cesta rozkrojíme na štyri štvorce. Do formičky na puding alebo na mafin uložíme
- štvorec cesta a dôkladne ho potrieme roztopeným maslom.
- Na prvý štvorec cesta položíme druhý štvorec tak, aby vznikol tulipán (pozri obrázok). Cesto zaťažíme niekoľkými zrnkami surového cíceru (tie potom dáme preč) a pečieme pri 150 stupňoch necelých päť minút. Len čo tulipány začínajú chytať farbu, vytiahneme ich z rúry. Vyberieme cícer a necháme ich vychladnúť.
- Na dno vychladnutých tulipánov dáme za lyžičku cibuľovej marmelády.
- Potom pridáme pekný kúsok bieleho tuniaka.
- Medzitým si na panvici opečieme do zlatista kolieska salámového kozieho syra.
- Do zlatista opečeným kolieskom syra prikryjeme tuniaka.
- Na vrch položíme prepeličie vajce, ktoré sme nerozmiešané usmažili na panvici. Ozdobíme ho mletou paprikou a polovičkou filety z ančovičky.
Komentáre