07Sep
Prekladaný chrumkavý baklažán s hubami a kúskami z chrbta bieleho tuniaka
Suroviny
- 1 konzerva hornej chrbtovej časti bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
- ½ baklažánu
- 18 malých hlív
- ½ zelenej papriky
- 1 kvapka whisky
- Olivový olej
- Čierne korenie a soľ
Príprava
- Nakrájame baklažán na 8 tenkých plátkov a vysmažíme ich do chrumkava. Plátky odložíme na hárok papiera na pečenie, aby z nich odtiekol prebytočný olej.
- Papriku nakrájame po dĺžke na tenké pásiky.
- Huby a papriku niekoľko minút smažíme na panvici s trochou oleja.
- Pridáme malé kúsky z hornej chrbtovej časti bieleho tuniaka.
- Osolíme a okoreníme, prilejeme trochu whisky a flambujeme.
- Na záver upravíme na tanieri: uložíme vrstvu baklažánu, 3 huby, 3 kúsky tuniaka a prikryjeme ďa
Komentáre