
07Sep
Lodičky z lístkového cesta plnené bielym tuniakom
Suroviny
- 1 konzerva hornej chrbtovej časti bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
- 1 plát lístkového cesta
- 1 polievková lyžica medu
- 1 plátok jemnej šunky
- Paradajkový pretlak
- Kocky balkánskeho syra s provensalskými bylinkami
- Zmes syrov na zapečenie
- Mladý cesnak
- Oregano
- Olivový olej
Príprava
Lodičky:
- Predhrejeme rúru na 180-200º.
- Na tvarovanie lodičiek z cesta použijeme prázdnu a umytú konzervu chrbtovej časti bieleho tuniaka. Konzervu zvonka obalíme jednou štvrtinou plátu lístkového cesta. Cesto pritlačíme ku konzerve tak, aby sme vymodelovali jej tvar. Prečievajúce okraje cesta odrežeme.
- V mištičke zmiešame med s troškou vody a na 15 minút ju dáme do mikrovlnnej rúry. Keď sa zmes rozpustí, potrieme ňou lístkové cesto a dáme ho piecť do rúry tak, aby otvorená strana konzervy bola dolu. Pečieme 10 minút.
- Vyberieme z rúry, oddelíme konzervu a postup zopakujeme ešte trikrát.
Naplnenie:
- Do lodičiek nalejeme tenkú vrstvu paradajkového pretlaku a pridáme trochu oregana. Do dvoch lodičiek vložíme plátok jemnej šunky. Pokračujeme vrstvou zmesi syrov na zapekanie. Lodičky odložíme.
- Do ďalších dvoch lodičiek nasypeme nadrobno nasekaný mladý cesnak, ktorý sme predtým pokvapkali olejom a dali na polminúty do mikrovlnnej rúry.
- Pridáme kocky balkánskeho syra s provensalskými bylinkami.
- Do všetkých 4 lodičiek poukladáme nie úplne odkvapkané plátky z chrbta bieleho tuniaka.
- Povrch posypeme malým množstvom syra na zapekanie a troškou oregana.
- Na záver dáme lodičky na niekoľko minút do vypnutej, ale ešte teplej rúry, kým sa syr patrične neroztopí.
Komentáre